Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “Η ΠΙΝΔΟΣ”»


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “Η ΠΙΝΔΟΣ”»
     
      Οι εργαζόμενοι στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ», παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερεις μήνες, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα εξοφληθούν. Τα Χριστούγεννα του 2011 και στις αρχές του 2012 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012) η διοίκηση του Συνεταιρισμού, διαβεβαίωνε ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2012. Η κατάσταση αυτή όμως, διαιωνίζεται εδώ και ενάμιση έτος.
      Εν μέσω κρίσης (Ιανουάριος 2012) ανώτερα στελέχη του Συνεταιρισμού μοιράστηκαν-σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων-μπόνους παραγωγικότητας ύψους 300.000 ευρώ περίπου, ενώ η μισθοδοσία του προσωπικού είναι περίπου 800.000 ευρώ. Μάλιστα, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις και απειλές εναντίον τους από τη διοίκηση με φράσεις όπως «αν σας αρέσει. Αν δεν σας αρέσει πηγαίνετε παρακάτω».
      Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πακιστανοί που εργάζονται στον συνεταιρισμό και ειδικότερα στον τομέα της παραλαβής (στο «κρέμασμα» των πουλερικών) και οι Ινδοί που εργάζονται στα συνεργεία που μαζεύουν τα πουλερικά από τα πτηνοτροφεία έχουν εισπράξει μέχρι και το μήνα Ιούλιο 2012.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1)                 Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ» και να μην διαιωνίζεται ο «ρατσισμός» εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων;

Αθήνα, 18/09/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                                             

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
                                                                          Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...