Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μια απάντηση στις λογικές ακροβασίες του Σπυρίδωνος Γεωργιάδη

Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται οι τελάληδες της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Είτε ψεύδονται με γνώση των πράξεών τους επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν και να εξαπατήσουν εκ νέου τον Ελληνικό λαό, είτε είναι τόσο βαθειά διεφθαρμένοι ώστε να πιστεύουν και οι ίδιοι τα ψέμματά τους.
Από του βήματος της βουλής στις 30 Οκτωβρίου 2012 ο νεοδημοκράτης βουλευτής Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης εκστόμισε τα ακόλουθα:

«Δυστυχώς, στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες υπήρξε μια πολύ μεγάλη ιδεολογική σύγχυση. Εγώ την ονομάζω «ιδεολογική ηγεμονία» της Αριστεράς. Σε αυτήν τη λογική το κράτος  εδράζει την κυριαρχία του, την εξουσία του δηλαδή, αυτό που οι Ρωμαίοι έλεγαν imperium, πάνω στις ιδιοκτησίες  του, δηλαδή πάνω στη νομή και στην κατοχή διαφόρων υπηρεσιών και διαφόρων επιχειρήσεων.»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε και υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, μόνο που αυτή δεν έχει σχέση με την αχαλίνωτα καπιταλιστική επιχειρηματολογία που αναπτύσσει ο ομιλητής.

«Αυτή η άποψη, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, είναι παντελώς λανθασμένη. Το imperium ενός κράτους δεν εδράζεται πάνω στο υποθηκοφυλακείο. Αντιθέτως, στο υποθηκοφυλακείο εδράζουμε όλοι οι άλλοι τα δικαιώματά μας επί των ιδιοκτησιών μας τη εγγυήσει της ελληνικής Δημοκρατίας, τη εγγυήσει του κράτους. Το imperium ενός κράτους συνίσταται σε τέσσερα και μόνο πράγματα και κανένα απ’ αυτά δεν μπορεί να εγγραφεί σε ένα υποθηκοφυλακείο. 
Το ένα είναι το μονοπώλιο της νομοθετικής εξουσίας, δηλαδή η Βουλή. Πράγματι, δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιωτική Βουλή. 
Το δεύτερο είναι το μονοπώλιο στην εκτελεστική εξουσία, δηλαδή στην Κυβέρνηση. Πράγματι, δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιωτική Κυβέρνηση. 
Το τρίτο είναι το μονοπώλιο στη δικαστική εξουσία. Πράγματι, δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιωτικά δικαστήρια. 
Το τέταρτο είναι το μονοπώλιο στη νόμιμη κρατική βία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιωτική αστυνομία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιωτικό στρατό».

Ιδιωτικά δικαστήρια μπορεί να μην έχουμε ακόμη αλλά δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι κάποιοι εγχώριοι και έξωθεν παράγοντες είχαν τη δυνατότητα, για να το πούμε με πολιτικώς ορθή γλώσσα, να προσεγγίσουν με φιλικές παροχές μέλη της Βουλής και των Κυβερνήσεων. Σε ό,τι δε αφορά τους ενστόλους η μισθολογική τους εξόντωση δεν αποτελεί άραγε μέσο τρομοκράτησης και χειραγώγησής τους;
Είναι υποκριτικό να ομιλεί ο κυβερνητικός βουλευτής περί μη ιδιωτικής νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας την ίδια ώρα που οι δανειστές, δηλαδή ξένες τράπεζες και οι ιδιοκτήτες τους υπαγόρευαν στην ελληνική κυβέρνηση να μην κυρώνονται οι συμφωνίες αποκρατικοποιήσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, κάνοντας τη σχετική ανακοίνωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, έσπευσε να συμφωνήσει με την απαίτηση της τρόικα, με το επιχείρημα ότι κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει αν οι συμφωνίες για την αγορά ακινήτων και ΔΕΚΟ έρχονται κάθε φορά για κύρωση και έγκριση από τη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας είχε δε ήδη συμφωνήσει με την τρόικα ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι εκείνο που θα έχει την μόνη αποφασιστική και κυρίαρχη αρμοδιότητα να προχωρά σε αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Αν δεν είναι ιδιωτική βουλή και ιδιωτική κυβέρνηση αυτή στην οποίαν ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς τοκογλύφοι επιβάλλουν τι θα νομοθετήσει και πώς θα «αξιοποιήσει» τον εθνικό πλούτο, τότε τι είναι;
Και συνεχίζει:

«Αυτά τα τέσσερα είναι που συνθέτουν το imperium του κράτους. Το αν αυξομειώνεται αναλόγως των εποχών το fiscus, όπως ονόμαζαν οι Ρωμαίοι το ταμείο, δηλαδή το δοχείο, όπου μάζευαν τα λεφτά, δεν έχει να κάνει σε τίποτα και δεν επηρεάζει καθόλου την κρατική ή την εθνική κυριαρχία". 

Πόσο γελασμένος είναι ο κύριος βουλευτής. 
Την ίδια μέρα που εκστόμιζε τα παραπάνω παράλογα και ανιστόρητα, δημοσιευόταν η συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.Ντράγκι στο Spiegel. Σε αυτό ο πλέον αρμόδιος Ευρωπαίος οικονομικός παράγων είπε απερίφραστα: 

‘‘Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης”.

Τι δεν καταλαβαίνει ο πολυμαθής κύριος Γεωργιάδης;
Δείτε πώς επιχειρηματολογεί:

«Η κρατική κυριαρχία δεν εδράζεται στο αν η ΕΥΔΑΠ είναι κρατική ή όχι, διότι αν το κράτος θέλει μπορεί να την εθνικοποιήσει δια της νομοθεσίας του ανά πάσα στιγμή και όποτε θέλει.» 

Το νερό βεβαίως ως αγαθό που δεν παράγεται σε καμία βιομηχανία και πέφτει δωρεάν από τον ουρανό, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας αλλά αποτελεί δημόσιο αγαθό που έχει υποχρέωση το κράτος και οι πολιτικοί του να παρέχουν σε ικανή ποσότητα και άριστη ποιότητα στο λαό τους.

«Η κρατική κυριαρχία» συνεχίζει ο νεοδημοκράτης βουλευτής, «είναι αυτά τα τέσσερα που σας είπα. Άρα, όλο το επιχείρημα περί της μειώσεως ή της απομειώσεως της κρατικής κυριαρχίας είναι παντελώς έωλο. Είναι σαν να είμαστε αυτιστικοί σε αυτήν την Αίθουσα, σαν να ζούμε  σε άλλο αιώνα. Αυτά έχουν λυθεί στο δυτικό κόσμο εδώ και δεκαετίες. 
Ένα δεύτερο επιχείρημα για το οποίο υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Αίθουσα  είναι ότι θα υπάρξει γενικευμένο ξεπούλημα. Είναι κάτι που φαντάζομαι ότι το ακούσατε πάρα πολλές φορές αυτές τις μέρες. 
Πάμε, όμως, τώρα να ορίσουμε, όταν θέλουμε να κάνουμε την πώληση ενός αγαθού, τι θα πει «ξεπούλημα», δηλαδή ποια είναι η δόκιμη τιμή, στην οποία μπορούμε να πουλήσουμε ένα οποιοδήποτε αγαθό, είτε ως ιδιώτες είτε ως κράτος. Ποιος καθορίζει τη δόκιμη τιμή που το καθιστά ως τιμή, ως τίμημα, ως αξία όχι ξεπούλημα, αλλά εύλογο τίμημα; Κριτήριο γι’ αυτό αποτελεί μόνο ένα πράγμα: η αγορά, δηλαδή πόσο σου προσφέρει κάποιος  να το αγοράσει. Εσύ μπορείς να λες ότι κοστολογείς κάτι ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Εάν οι υποψήφιοι αγοραστές σού δίνουν πολύ λιγότερα, το πραγματικό του τίμημα τη δεδομένη στιγμή είναι αυτό που σου δίνει η αγορά και όχι αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου.»  

Λέει δηλαδή με άλλα λόγια ότι θα πάρουν όσα τους δώσουν και θα πούν κι ευχαριστώ, για κάτι που δεν είναι δυνατόν να κοστολογηθεί, όπως το νερό του παραδείγματός του. 

Το επόμενο που αναμένουμε να ακούσουμε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι πόσο κοστολογούν τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, το Σούνιο και την Ακρόπολη οι επίδοξοι αγοραστές τους.  

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ανθρώπους που κάποτε προσπαθούσαν να πείσουν το λαό για τα πατριωτικά τους αισθήματα, την μαχητικότητα και την πατριδολατρεία τους (και παρεμπιπτώντος να βγάλουν και κανένα φράγκο από την πώληση του πατριωτισμού τους) να ξεπέφτουν σε τέτοιους χυδαίους και γλοιώδεις υπηρέτες ξένων συμφερόντων ποιος ξέρει από ποια εσωτερική ανάγκη επιβεβαίωσης, ποιο σύμπλεγμα κατωτερότητος, ποιον εκμαυλισμό συνειδήσεως. 

Είναι όμως βέβαιον ότι η πώληση των εθνικών αγαθών δεν μπορεί να γίνει από άτομα του αναστήματος του κυρίου Γεωργιάδη. Όπως ίσως ενθυμείται ακόμη , ένας άνδρας πολύ μεγαλυτέρου από αυτόν διαμετρήματος, ονόματι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Αυτοκράτωρ,  είχε απαντήσει πολιορκούμενος και πολεμών άχρι θανάτου στην Βασιλεύουσα:

«το την πόλιν σοι δούναι ούτ’ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ενταύθα». 

Με απλά λόγια, δεν δικαιούται ούτε ο κύριος Γεωργιάδης, ούτε ο κύριος Σαμαράς , ούτε ο κύριος Στουρνάρας ούτε κανένας άλλος χαρτογιακάς, σοσιαλησταράς και έμμισθος εντολοδόχος κυβερνήτης της Πατρίδος να την ξεπουλά. Τελεία και παύλα.

Για ένα να είναι σίγουροι οι βιαστές της λογικής και του λαού μας.
Ο ελληνικός λαός με την εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα ποικιλόχρωμα τσιμπούρια που της πίνουν το αίμα.

Γ.Ε. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ


Ανανέωση 1/2/2012

«Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Βερολίνο, θέλοντας να στείλει το ίδιο μήνυμα σε όλους τους χρεωμένους εταίρους της Ευρωζώνης, μεταξύ τους βεβαίως και στη χώρα μας".

(πηγή)

Αραγε ο λαλίστατος και οξυδερκής κύριος Γεωργιάδης και οι ακροατές του Νεοδημοκράτες, αντελήφθησαν επιτέλους ότι η οικονομική δουλεία, με δάνεια που τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φόρτωσαν το λαό μας, και ξεπουλήματα που σχεδιάζουν και ετοιμάζονται να εκτελέσουν, σημαίνει και άρση της εθνικής ανεξαρτησίας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...