Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η Φωνή του Λαού


Συμπατριώτες και Συναγωνιστές! Η Ελληνική Κοινότητα στην Αλβανία και συγκεκριμένα η γηγενής Ελληνική πλειονότητα στον γεωγραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου δεν είναι γέφυρα φιλίας που θα ποδοπατεί κάθε φορά ο εκάστοτε υπουργός εξωτερικών, δεν είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας για χάρη της ελληνοαλβανικής φιλίας (η ίδια καραμέλα εδώ και 21 χρόνια). Είναι μια αναγνωρισμένη Ελληνική Κοινότητα, που, από την μια, το εκάστοτε αλβανικό κράτος οφείλει και υποχρεούται να σεβαστεί τα δίκαιά της βάσει των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων για τις μειονότητες, και από την άλλη η Ελληνική πολιτεία οφείλει να συμβάλλει στην προστασία και διεκδίκηση των δικαίων μας, αντιμετωπίζοντάς μας ως ισότιμους Έλληνες πολίτες.
Είναι απαράδεκτος ο τρόπος απόδοσης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε εμάς τους Βορειοηπειρώτες, καθώς μας εντάσσει στο καθεστώς του κοινού αλλοδαπού με πολιτογράφηση. Προσβάλλει την γηγενή και χιλιόχρονη παρουσία μας στο γεωγραφικό χώρο της Βορείου Ηπείρου, του αναπόσπαστου αυτού κομματιού της Ελλάδας μας. Εμείς οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τον όρκο του Έλληνα πολίτη σαν «ομογενείς αλλοδαποί», όταν την ίδια στιγμή κρατάμε Θερμοπύλες Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Δεν οφείλουμε και δεν υποχρεούμαστε να αποδείξουμε σε κανέναν υπάλληλο της πολιτείας των Αθηνών για το πόσο Έλληνες είμαστε. Αυτό το έχει αποδείξει η Ιστορία, το έχουν αποδείξει οι Αγώνες των Προγόνων μας για Ελευθερία και Εθνική Αποκατάσταση! Η Ελληνική πολιτεία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να διορθώσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της Κοινότητας μας, δίνοντάς μας Ελληνική Ιθαγένεια με ειδικό νομοσχέδιο,  αντάξιο των αγώνων μας και της Ελληνικής μας καταγωγής. Η παράνομη εκστρατεία του αλβανικού κράτους, στην προηγούμενη απογραφή-φιάσκο, να αφαιρέσει το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, η δολοφονία του Εθνομάρτυρα Έλληνα Βορειοηπειρώτη, Αριστοτέλη Γκούμα, τον Αύγουστο του 2010 στην Χιμάρα από αλβανούς, καθώς και η άδικη καταδίκη του προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς, Ναούμ Ντίσιου, από τα αλβανικά δικαστήρια γιατί επεχείρησε να καλλωπίσει το ηρώο των Ελλήνων Πεσόντων του ’40 στο χωριό Μπομποστίτσα στην Κορυτσά, αποτελούν την πασιφανή εκδήλωση μιας  κλιμακούμενης και εσκεμμένης επιθετικότητας κατά της Ελληνικής Κοινότητας στην Βόρειο Ήπειρο. Στόχος της αλβανίας είναι ο εκφοβισμός των Ελλήνων της περιοχής γι΄ αυτό και έχουν δρομολογήσει σχέδιο αφελληνισμού της περιοχής μέσω της υφαρπαγής των περιουσιών μας και της άσκησης πιέσεων, προκειμένου να εγκαταλείψουμε τα πατρώα μας εδάφη, να αλλοιωθεί δημογραφικά η σύνθεση των Ελληνικών πόλεων και χωριών, και να εξαλειφθεί η πολιτισμική μας κληρονομιά. Όλα τα ανωτέρω τελούνται υπό την ανοχή των εκάστοτε ελλαδικών κυβερνήσεων, οι οποίες αντιδρούν με τρόπο υποτονικό έως ανύπαρκτο, εν καιρώ καταπάτησης κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Εμείς οι Βορειοηπειρώτες δίνουμε, καθημερινώς, μάχη για Ηθική και Εθνική Δικαίωση και δεν θα υποκύψουμε ποτέ στις μισελληνικές πολιτικές για τον αφανισμό μας. Απαιτούμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας σε τομείς όπως της Παιδείας, των Εκκλησιαστικών δικαιωμάτων, της αστυνόμευσης και της πολιτιστικής ταυτότητας, του δικαιώματος του Εθνικού Αυτοπροσδιορισμού, και της αναγνώρισης των πόλεων Χιμάρα, Κορυτσά, Πρεμετή ως κατοικούντων από αμιγή Ελληνικό πληθυσμό. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και για τις μεθοδεύσεις των σκοπίων: Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Συμπαραστεκόμαστε στους Αγώνες των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Κυπρίων Αδελφών μας και ευχόμαστε σύντομα να γιορτάσουμε την Εθνική μας Αποκατάσταση. Δεν γίναμε Έλληνες. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΈΛΛΗΝΕΣ!
Λευτέρης Βορειοηπειρώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...