Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οι τοκογλύφοι ρευστοποιούν τα υπερκέρδη τους στην πλάτη του ελληνικού λαού


Οι τοκογλύφοι ρευστοποιούν τα υπερκέρδη τους στην πλάτη του ελληνικού λαού
Από 100% έως και  350% οι άμεσες αποδόσεις των τοκογλυφικών κεφαλαίων μέσω του προγράμματος επαναγορών κ. Στουρνάρα!
Από την πρώτη στιγμή είχαμε αποφανθεί πως το προαπαιτούμενο που τέθηκε στο Eurogroup για την άμεση επαναγορά Ελληνικών ομολόγων είχε ως πρωταρχικό, ίσως και μοναδικό του μέλημα, την διασφάλιση/ρευστοποίηση του υπερκέρδους των διεθνών κερδοσκόπων. Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί με τις τιμές και τις αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων τον Μάρτιο του 2012, ο μέσος όρος τιμής διαπραγμάτευσης ήταν τα 18 λεπτά ανά ευρώ και ο μέσος όρος απόδοσης το 19,4%.
Τιμές Ελληνικών ομολόγων (τα λεγόμενα) GGB2s τον Μάρτιο του 2012
Σε αυτές ή και πολύ χαμηλότερες τιμές όπου πάντα επιτυγχάνουν τα κοράκια των αγορών, προχώρησαν σε «επενδύσεις» επάνω στα ομόλογα της Ελλάδος οι διεθνείς τοκογλύφοι. Τους επόμενους μήνες φρόντισαν από κοινού να ανεβάσουν τις τιμές στο ταμπλό διαπραγμάτευσης μέσω συναλλαγών σε παράγωγα προϊόντα, ώστε σήμερα να τις έχουν υπερ-διπλασιάσει από τα προ εξαμήνου επίπεδά τους. Μάλιστα, μεγάλα ονόματα του χώρου των επενδυτικών αυτών κεφαλαίων που αποκαλούνται  όρνεα ή κοράκια (για εύλογους σε όλους λόγους), βασίζουν σήμερα ένα πολύ μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου τους (από 30-55%), αλλά και των υπερ-αποδόσεών τους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους, αποκλειστικά στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Μετά την συμφωνία του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα στο Eurogroup, καλείται σήμερα ο Έλληνας πολίτης να προβεί στην άμεση επαναγορά αυτών των ομολόγων σε τιμή που θα κυμανθεί μεταξύ 35-50 λεπτών ανά ευρώ. Δηλαδή, οι κύριοι τυχοδιώκτες θα έχουν καταφέρει να λάβουν αποδόσεις από 100-350% μέσα στα δύο ή τρία τρίμηνα όπου και τα διακράτησαν. Το δε Ελληνικό κράτος, θα πρέπει να δανειστεί (!) δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, που αντί να πάνε απευθείας για την ανάπτυξη της ρημαγμένης μας οικονομίας, θα πάνε στις τσέπες των τοκογλύφων και όσων προωθούν τα συμφέροντά αυτών στις Βρυξέλες. Επίσης, ως μέρος αυτής της συμφωνίας την οποία χειροκρότησαν οι τρεις της συγκυβέρνησης κύριοι Σαμαράς, Κουβέλης και Βενιζέλος, όλα (!) τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και όλα τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι του ποσοστού του 4,5%, τίθενται στην αποκλειστική διάθεση των πιστωτών μας για την αποπληρωμή τους.
Ελληνικέ Λαέ, κάθε μέρα που περνάει οι κύριοι αυτοί μας σκάβουν τον λάκκο όλο και βαθύτερα. Η επικινδυνότητά τους για την πατρίδα μας είναι πασιφανής. Μόνη πραγματική λύση στο χρέος είναι στο οικονομικό επίπεδο, η ριζική διαγραφή του από τον επίσημο τομέα (δηλαδή ΕΚΤ, Ευρωπαϊκοί Μηχανισμοί και περιφερειακές Κεντρικές Τράπεζες)  και στο πολιτικό, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή ως ο μοναδικός φορέας ανατροπής και προάσπισης της Ελλάδος και των Ελλήνων!
Οικονομικός Παρατηρητής
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...