Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ξεσαλώνει ο Μπερίσα: η Πρέβεζα είναι αλβανική!



Τάδε έφη ο ομογάλακτος της Νέας Δημοκρατίας και "φίλος" της Ελληνικής Κυβέρνησης αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα!
Οι νενέκοι και «ατσαλάκωτοι» υπουργοί Εξωτερικών των τελευταίων δεκαετιών έδωσαν το δικαίωμα σε ορεσίβιους αρχοντοχωριάτες του περιθωρίου των Βαλκανίων να εκφράζουν άφοβα απειλές κατά τις πατρίδος μας. Ο κ. Αβραμόπουλος βιάστηκε χθες να δώσει συνέντευξη στην αλβανική εφημερίδα «Panorama», στην οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ο αλβανός Πρωθυπουργός όμως Σαλί Μπερίσα, τον διέψευσε πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», δηλώνοντας σε ανοικτή συγκέντρωση ότι η αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα! Οι βλέψεις και οι διεκδικήσεις των... καλών αλβανών γειτόνων μας είναι γνωστές. Γνωστή είναι επίσης και η  συνεχιζόμενη υποχωρητικότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό άλλωστε από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ως γνωστό ήταν αυτός που άνοιξε την "κερκόπορτα" των συνόρων μας με την Αλβανία.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα τόνισε, ευρισκόμενος στον Αυλώνα όπου το 1912 ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Αλβανίας: «Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».
Επιβάλλεται βεβαίως να θυμίσουμε ότι προ ολίγων εβδομάδων, με αφορμή τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι είχε δηλώσει ότι οι κινήσεις των μελών της Χρυσής Αυγής θα παρακολουθούνται από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες και θα απαγορευτεί η είσοδός τους στην αλβανία! Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα κάνει ο κ. Αβραμόπουλος: Θα απαγορεύσει την είσοδο στην Ελλάδα στον αλβανό πρωθυπουργό, καθώς επίσης και στα μέλη της «ακραίας» Κυβέρνησής του και του κόμματός του; Οι αλβανοί έχουν αποθρασυνθεί και εκφράζουν και από επίσημα πια χείλη τις ανθελληνικές βλέψεις τους, ενώ το ΥΠ.ΕΞ. συνεχίζει να κωφεύει. Για την ιστορία το ΥΠ.ΕΞ. απάντησε, καθώς ο πρεσβευτής της Ελλάδος στα Τίρανα προέβη σε διάβημα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία. Όταν έχεις όμως ήδη δώσει θάρρος στον χωριάτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...