Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ - Πορεία κατά του μνημονίου από το Ε.ΛΑ.Μ.


Την  πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση κατά του Μνημονίου διεξήγαγε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) την Τρίτη (27/11), με πορεία από τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης στην Λευκωσία  προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα εθνικιστικά συνθήματα  διατάραξαν την ησυχία των αμέριμνων συμπολιτών μας που απαθείς απολάμβαναν το βραδινό τους καφεδάκι αφού προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί την νέα κατοχή που είναι προ των πυλών. ...
 Το γεγονός αυτό μας θλίβει, αφού βλέπουμε ένα αποχαυνωμένο λαό να δέχεται ότι του πασάρουν τα Μ.Μ.Ε και οι ανίκανοι πολιτικοί μας.
Φυσικά αυτό θα αλλάξει με τα την εφαρμογή των πρώτων μέτρων που θα στραγγαλίσουν τον λαό και θα τον καταστήσουν έρμαιο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Τότε και μόνο κάποιοι θα καταλάβουν!
Αρκετοί ήταν όμως και οι συμπολίτες μας οι οποίοι στο διάβα της Εθνικιστικής πορείας έστελναν μηνύματα συμπαράστασης  και ενθάρρυναν  με το χειροκρότημα τους τον νέο αγώνα που ετοιμάζεται να δώσει το εθνικιστικό κίνημα  ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους και τα εγχώρια τσιράκια τους.


 Όπως προαναφέραμε η πορεία κατέληξε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Οικονομικών, εκεί ο Συναγωνιστής Γεάδης Γεάδη, υπεύθυνος Τ.Ο. Λευκωσίας, άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών κάνοντας αναφορά στην ανικανότητα των πολιτικών και τον ύποπτο ρόλο αυτών στην οικονομική δυσχέρεια που περιήλθε ο τόπος μας.
Στην  συνέχεια αναφέρθηκε στον στραγγαλισμό που πρόκειται να υποστούν, τόσο η μεσαία, όσο και η χαμηλή κοινωνική τάξη, αφού οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το παιχνίδι θα είναι οι τραπεζίτες και οι κεφαλαιούχοι.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής  ανέφερε πως οι πολιτικάντηδες μας σήμερα έχουν έλλειψη πολιτικής ανδρείας, που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας τον νέο εχθρό. Αυτή που μόνο ένα Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να την έχει. Έκλεισε με κάλεσμα για αντίσταση στους διεθνείς τοκογλύφους και τα εγχώρια τσιράκια τους, από τους φίλους και τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Στην συνέχεια τον λόγο παρέλαβε ο εκλεκτός προσκεκλημένος μας και βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Σε μια καταιγιστική και συγκινητική ομιλία ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος  δήλωσε την συμπαράσταση του Λαϊκού Συνδέσμου τόσο στο κίνημα μας όσο και σε ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης των διεθνών τοκογλύφων και έφερε αρκετά παραδείγματα φτώχειας και ανέχειας που δημιούργησε η τρόικα  στην μητέρα πατρίδα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει  τι περιμένει το ήδη πολύπαθο νησί μας.
Στην συνέχεια εξέφρασε την αγανάκτηση του για τα υπερπρονόμια που απολαμβάνουν οι Τουρκο«κύπριοι» εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού  από τον οποίο θα ρουφήξουν και την τελευταία ρανίδα του αίματος του με πρόσχημα το μνημόνιο και την οικονομική κρίση, μίλησε επίσης για το Κυπριακό Πρόβλημα λέγοντας πως η Ελληνική γη μας δεν θα ελευθερωθεί με λύσεις τύπου ομοσπονδίας.
Κλείνοντας ευχαρίστησε το πολιτικό συμβούλιο και τα στελέχη του κινήματός μας για την φιλοξενία, και έκανε κάλεσμα για να συνεχίζουμε τον αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη και Ελληνική.



Τελευταίος το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του κινήματος μας, συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε το συναγωνιστή Ματθαιόπουλο για την συμπαράσταση του και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της τρόικα στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα της Κύπρου.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανικανότητα των πολιτικών μας να βάλουν την κυπριακή οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης  και ανάκαμψης.
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Κινήματος μας  μίλησε για τις προτάσεις του Εθνικιστικού κινήματος  για να εξέλθει η Κύπρος της κρίσης και να ξανασταθεί η οικονομία μας στα πόδια της.
 Μερικές από αυτές τις προτάσεις είναι:
- Η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή δηλαδή την γεωργία και την κτηνοτροφία οι οποίες κάποτε αποτελούσαν το 25% του ΑΕΠ της Κύπρου ενώ τώρα μόνο το 3%.

- Η συγχώνευση και κρατικοποίηση των τραπεζών όσων από αυτών αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και η μη μεταφορά του προβλήματος στην πλάτη του μέσου Έλληνα της Κύπρου.

- Ανάπτυξη του Τουριστικού τομέα και στην άμεση εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

- Επίσης έθεσε επί τάπητος πρόταση για  εκμετάλλευση όλων των επιστημόνων της Κύπρου  με την  δημιουργία ενός οργανισμού  αναπτυγμένης τεχνολογίας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις θέσεις που ανάφερε ο Πρόεδρος  μας για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική δυσχέρεια και να ξεφύγουμε από τα δεσμά των παγκόσμιων τοκογλύφων, δίνοντας πνοή ανάκαμψης στην Κυπριακή Οικονομία.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τα μέλη τους φίλους και τα στελέχη του κινήματος μας και τους κάλεσε να γίνουν οι φάροι του Εθνικού αγώνα για τα δίκαια του τόπου μας.
Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την επιστροφή στα γραφεία μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...