Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Φοβούνται... την κηδεία Ντερτιλή - Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση



Η κηδεία του Στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή, που εξέπνευσε σε ηλικία 92 ετών στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αφού υπάρχουν φόβοι πως θα εξελιχθεί σε συλλαλητήριο, με τους Εθνικιστές να δίνουν δυναμικό παρών. ...



Αδιευκρίνιστη παραμένουν, έως αυτή την ώρα, σε ποιόν ναό θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και σε ποιο νεκροταφείο θα ταφεί, ο έως πρότινος τελευταίος πολιτικός κρατούμενος, από τους επαναστάτες της 21ης Απρριλίου 1967, στον Κορυδαλλό.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής, διακομίστηκε στις 6/12/2012 στον «Ερυθρό Σταυρό», με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, που άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 62 ετών, από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

«Θα πεθάνω ως Στρατιώτης και Επαναστάτης»
 Ο Ντερτιλής, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη.

Έως τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ήταν ο μοναδικός από τους αξιωματικούς της 21ης Απριλίου, που παρέμεινε έγκλειστος στην ΣΤ' πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, για 36 χρόνια, αφού εμφανιζόταν πεισματικά αντίθετος, στο ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Σε ιδιόχειρη επιστολή του υποστήριζε πως θα βγει από τη φυλακή εφόσον: «αιτήση συγνώμη από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «Εν περιπτώσει μη παροχής ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν μου μόνον ως Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...