Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΑ


tsipras-lafazanis
Άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν οι γνωστές φήμες, ότι η «αριστερή πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με κάποιες από τις επιλογές του Τσίπρα κ.τ.λ. Οι φήμες φούντωσαν από ένα άρθρο κάποιου Γ. Σαπουνά, ο οποίος τυγχάνει μέλος και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ), που σε αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του «Αριστερού Ρεύματος» (του Λαφαζάνη), αμφισβητεί ευθέως κάποιες από τις κινήσεις του Τσίπρα τον τελευταίο καιρό (εκτός από δύο: τη βίζιτα στον Σόιμπλε και τη βίζιτα στην Αμέρικα – γιατί άραγε;) και κατά κύριο λόγο την εμμονή του με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ιδού τι περίπου λέει ο Σαπουνάς:
«Οι επιλογές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα – πέρα από το μείζον πρόβλημα της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, καθώς αυτές οι πρωτοβουλίες δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν από συλλογικά όργανα – κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και δεν βοηθούν στην υπόθεση της ανατροπής.
Η θέση πως “το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα”, η οποία εκφωνήθηκε μεν δημόσια αλλά δεν υπάρχει σε κανένα κείμενο απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζει πως πρέπει να ξεχαστεί το συντομότερο όταν κανείς ακούει αυτές τις ώρες τις δηλώσεις των κύπριων πολιτικών πως η Κύπρος καταστράφηκε αλλά … τουλάχιστον έμεινε μέσα στην ΟΝΕ… Σ’ αυτή λοιπόν την συγκυρία, όπου η ανάγκη για την αριστερά είναι μεγαλύτερη από ποτέ να αναδείξει τα αιχμηρά χαρακτηριστικά του δικού της ανατρεπτικού, ταξικού εναλλακτικού σχεδίου, (…) ήρθε η πιο παράδοξη και ακατάλληλη επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: η “σύγκλιση” με τους Ανεξάρτητους Έλληνες! Αυτούς που δεν είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν στην Βουλή με τους χρυσαυγίτες, που πρότειναν τον Κ. Καραμανλή ως πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλεγμένο από τον λαό, αυτούς που ονειρεύονται, όπως το πρόγραμμά τους λέει, αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας στην θέση των υπουργών… Σαν νάταν το κερασάκι στην τούρτα μιας σειράς αριστεροδέξιων επιλογών όπως η παρέμβαση στο ίδρυμα Καραμανλή, η κατ’ ουσία “συνδιοργάνωση” του διημέρου με τα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠαΣοΚ γύρω από τον Γ. Αρσένη, την Λ. Κατσέλη αλλά και με το αμερικάνικο ινστιτούτο Levy – όπου ο Α. Τσίπρας δήλωσε ευθαρσώς πως το σύνθημα για Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι ακατάλληλο και μάλιστα στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου! Οι επισκέψεις στους διάφορους μεγαλοεκδότες, ταυτόχρονα με την παρουσία του προέδρου στην κηδεία του Τσάβες και τις κορώνες περί γκάγκστερ – ηγετών του Eurogroup».
Ωστόσο, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, o Λαφαζάνης με συνέντευξή του στο ράδιο-ΒΗΜΑ άδειασε μεγαλοπρεπέστατα τους διαμαρτυρόμενους «συντρόφους», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι… υπέρ του ευρώ: «Ουδέποτε το κόμμα είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το αντίθετο. Θα έλεγα ότι η επιλογή και του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ήταν πάντοτε – πλειοψηφικά ομιλώ – σταθερά προσηλωμένο σε αυτή την άποψη και διεκδικούσε μια διαφορετική ευρωζώνη και Ευρώπη». Για να δικαιωθεί για μια ακόμα φορά ο «Αντίοχος» που γράφει στη στήλη του στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί: Το «Σχέδιο Β΄», οι Λαφαζαναίοι και ο… ταβλάς με τα «κουλούρια».
…Και σιγά να μη φάνε τα ψαλιδισμένα μούσια τους οι Λαφαζαναίοι και οι… συνιστωσάκηδες, που η… κυβερνώσα αριστερά θα έχει μέσα και… ολίγον από Καμμένο. Αυτοί δεν έβγαλαν άχνα που το… πουλέν τους προσκύνησε στη Μέκκα του καπιταλισμού (New York, New York…) και που τακίμιασε και επισήμως με τους διεθνείς τοκογλύφους , θα ξεσηκωθούν για τους Καμμένους και τους Μαριάδες (που στο κάτω-κάτω δικός τους ήτανε μια ζωή ο Μαριάς…). Εδώ έχουνε μπροστά τους τον… ταβλά με τα «κουλούρια» (κι όλα τα… καλούδια) της εξουσίας, τις αριστερές τους… ευαισθησίες θα κοιτάξουνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...