Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πενθεί η “Ελευθεροτυπία” για την εκδήλωση Μνήμης της Χρυσής Αυγής για της άλωση της Πόλης

Παράκρουση έπαθε για ακόμη μία φορά η "Ελευθεροτυπία" με αφορμή την εκδήλωση Μνήμης για την άλωση της Πόλης. Η "έγκυρη" δημοσιογράφος Γεωργία Δάμα είδε μόνο 1500 Χρυσαυγίτες στην μεγαλειώδη συγκέντρωση (προφανώς έχουν σοβαρό πρόβλημα με το μέτρημα), ενώ για ακόμη μια φορά παρατήρησαν μαύρες "σβάστικες" στις σημαίες της Χρυσής Αυγής. Παραθέτουμε αυτούσιο το παραληρηματικό ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", επισημαίνοντας πως καμία φυλλάδα δεν αναφέρθηκε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Προφανώς για αυτούς το γεγονός πως χιλιάδες Έλληνες απέτισαν φόρο τιμής στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά είναι άνευ σημασίας, ενώ αν μαζευτούν μια χούφτα παρτάλια αναρχοαριστερών είναι μείζον ζήτημα.
«Φαιό πένθος για τη... Βασιλεύουσα. Ο εθνικά σκεπτόμενος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν ο χρυσαυγίτης της εποχής του» φώναζε ο Ν. Μιχαλολιάκος, γραμματέας της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Μητροπόλεως. Περίπου 1.500 συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες ύψωναν τις αναμμένες δάδες, απαντώντας: «Αλήτες, προδότες, αριστεροί». Σε «λιτή τελετή μνήμης για την Άλωση της Πόλης» και για να «στείλουμε το μήνυμα της εθνικής αντίστασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδος» κάλεσε η Χρυσή Αυγή. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν αρκετοί, κυρίως νέοι άνθρωποι και αρκετές γυναίκες.
Τη συγκέντρωση και την ηγεσία περιφρουρούσαν ομάδες «φουσκωτών». Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Όλοι οι συγκεντρωμένοι φορούσαν τη μαύρη μπλούζα που έγραφε Χρυσή Αυγή. Ορισμένοι είχαν προσθέσει ένα σταυρό και το δικέφαλο αετό. Όλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Εκτός ορισμένων, που είχαν επιλέξει την κόκκινη σημαία με τη μαύρη σβάστικα. «Αν σας ρωτήσουν γιατί φοράτε μαύρα, να τους απαντήσετε ότι πενθείτε για την Άλωση της Πόλης» είπε στην ομιλία του ο Ηλ. Κασιδιάρης. Όταν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης, ακούστηκε ένα δυνατό γιουχάισμα. Ο ίδιος, δεν απέφυγε ν' αναφερθεί και «στα εκατομμύρια μεταναστών που ζουν ανάμεσά μας». Του απάντησαν, φωνάζοντας δυνατά, «Έξω οι ξένοι απ' την Ελλάδα».
Πριν αποχωρήσουν από την πλατεία Μητροπόλεως άναψαν τις δάδες κι έψαλλαν το «Τη υπερμάχω στρατηγώ» και τον εθνικό ύμνο. «Του χρόνου στην Πόλη», φώναξε ο Ν. Μιχαλολιάκος. Λίγο νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος. Η κατάθεση στεφάνου δεν του είχε επιτραπεί την προηγούμενη μέρα».
ΥΓ. Να ενημερώσουμε την "έγκριτη" δημοσιογράφο πως καμία απαγόρευση κατάθεσης στεφάνου δεν έγινε την προηγούμενη μέρα. Το αίτημα για την κατάθεση στεφάνου έγινε για την 29η Μαΐου και πραγματοποιήθηκε κανονικά. Όσο για τους... 1500 Χρυσαυγίτες και τις σημαίες με τις μαύρες σβάστικες, της προτείνουμε να επισκεφθεί έναν καλό οφθαλμίατρο!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/penthei-h-eleutherotupia-gia-thn-ekdhlwsh-mnhmhs-ths-chrushs-aughs-gia-ths#.UaiXU9LjfVo#ixzz2UsAgDq6L

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...