Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το διεφθαρμένο σύστημα δε θα αγγίξει ποτέ τους μεγάλους φοροφυγάδες

Το διεφθαρμένο σύστημα δε θα αγγίξει ποτέ τους μεγάλους φοροφυγάδες
Σε ακόμη μία θεατρική παράσταση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων του και εξαγγέλλοντας δραστικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τον καθεστωτικό Τύπο ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φριντέν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι αρμόδιες Αρχές του Λουξεμβούργου έχουν δηλώσει πριν ένα μήνα επίσημα δια στόματος του πρωθυπουργού Ζαν Κλoντ Γιούνκερ πως οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα για να παραλάβουν και να αξιοποιήσουν τα εν λόγω στοιχεία. Πρόκειται για μια επανάληψη της κακοστημένης παράστασης "λίστα Λαγκάρντ" και "λίστα Λιχτενστάιν", οι οποίες παραμένουν ακόμα αναξιοποίητες.
Να τονίσουμε πως οι παραπάνω λίστες με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού περιλαμβάνουν 56.063 ονόματα φοροφυγάδων και το ελλαδικό κράτος που συνεχίζει να καλύπτει την ανομία δεν έχει εισπράξει ούτε 1 ευρώ! Στα συρτάρια του υπουργείου αναμένεται να καταλήξει και η "λίστα  Γιούνκερ" (το εύρος των καταθέσεων της οποίας προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ), καθώς το διεφθαρμένο σύστημα έχει αποδείξει πως δεν διαθέτει την πολιτική βούληση για κάθαρση, αφού στηρίζεται στους εν λόγω μεγαλοκαταθέτες και αρκείται στο να φορτώνει με δυσβάσταχτα μνημονιακά και ασφυκτικά οικονομικά μέτρα τον ελληνικό λαό.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Το διεφθαρμένο σύστημα δε θα αγγίξει ποτέ τους μεγάλους φοροφυγάδες. Η λίστα Ελλήνων καταθετών του Λουξεμβούργου έπρεπε να είχε παραληφθεί εδώ και χρόνια. Η συγκυβέρνηση της απάτης τη θυμήθηκε, μόλις ο Γιουνκέρ "κάρφωσε" την εγκληματική απραξία της ("Η Ελλάδα δε μας ζήτησε ποτέ τη λίστα" - 4.6.13). Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα καλύπτει τους μεγάλους φοροφυγάδες και τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος. Δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Λιχτενστάιν. Το ίδιο θα γίνει με τους καταθέτες του Λουξεμβούργου και τα ακίνητα του Λονδίνου. Απαιτείται μία εθνική ηγεσία για να ξεβρομίσει η χώρα από τους κλέφτες, που ελέγχουν όλες τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις εδώ και 30 χρόνια".


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-dieftharmeno-susthma-de-tha-aggijei-pote-tous-megalous-forofugades#.Uc_wmvkvmPM#ixzz2Xggndz9u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...