Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Με κουπόνια πληρώνουν τους εργαζομένους τους οι αντιχρυσαυγίτες της «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Με κουπόνια πληρώνουν τους εργαζομένους τους οι αντιχρυσαυγίτες της «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρική της βελγικής πολυεθνικής Delhaize, δίνει μια νέα ερμηνεία στην έννοια των πληρωμών. Σύμφωνα με καταγγελίες, που δημοσιεύθηκαν στο «ΠΑΡΟΝ», η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «πληρώνει»  τους εργαζομένους  της στα υποκαταστήματα στην επαρχία ένα ποσό από την μισθοδοσία τους (150 - 200 ευρώ) με κουπόνια της εταιρείας! Εξαναγκάζει, έτσι, τους υπαλλήλους της να εξαργυρώσουν το αντίστοιχο ποσό με αγορές από τα καταστήματα της πολυεθνικής, η οποία ευνοείται σε ρευστό και ανάλογο κέρδος, ενώ οι άμοιροι υπάλληλοι (με μισθό ο οποίος δεν ξεπερνά τα 500 με 550 ευρώ) υπόκεινται σε έναν ιδιότυπο εκβιασμό, για τον οποίο δεν μπορούν να πουν τίποτα υπό τον φόβο της απόλυσης και της μετέπειτα ανεργίας.
Φυσικά, κανένας αρμόδιος φορέας δεν αντέδρασε σ΄αυτήν την προκλητική αντεργατική ενέργεια. Όπως, φυσικά, στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ δεν διαβάσαμε κανένα καταγγελτικό κείμενο για την απαράδεκτη αυτή τακτική της εν λόγω εταιρείας. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πληρώνει αδρά τις φυλλάδες προκειμένου να διαφημίσει τα προϊόντα της. Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν από εκείνες τις επιχειρήσεις, οι οποίες «θίχτηκαν» από την παρουσία τεσσάρων Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και γι΄αυτό τον λόγο απέσυρε την διαφήμισή της, πριν και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπομπής.
Με δεδομένο ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί τμήμα πολυεθνικής και με βάση τον τρόπο με τον οποίο ανταποδίδει στους υπαλλήλους της την εργασία τους, δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο που συμμετέχει και αυτή στο φάσμα του «συνταγματικού τόξου», το οποίο εχθρεύεται την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι φανερό ότι στυγνοί εργοδότες, που ξεζουμίζουν κάθε ζωτική ικμάδα των εργαζομένων και τους εκμεταλλεύονται, δεν θα μπορούσαν να έχουν την παραμικρή θετική σύνδεση, σχέση και συνεργασία με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία σέβεται, εκτιμά και προστατεύει τον Έλληνα εργαζόμενο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/me-kouponia-plhrwnoun-tous-ergazomenous-tous-oi-antichrusaugites-ths-ab-bas#.UiF8FBsvmPM#ixzz2dWMCv6Kp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...