Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΜΑΤΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ                        Πολιτικό Γραφείο: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ                   Τηλ. Επικοινωνίας: 2103707960, 7963


ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ:  «Παρέμβαση 23 πρέσβεων για τα Εθνικά μας Θέματα»

Σε επιστολή που απέστειλαν 23 πρέσβεις προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, εκθέτουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Οι υπογράφοντες, έχοντας υπηρετήσει επί δεκαετίες τα εθνικά μας θέματα, δικαιώματα και συμφέροντα, δεν παύουμε να ανησυχούμε μήπως η σημερινή οικονομική συγκυρία τα πλήξει τελικά, εν όλω ή εν μέρει, ανεπανόρθωτα. Πιστεύουμε δηλαδή ότι η σοβαρή οικονομική κρίση, στην διαχείριση της οποίας έχουν εστιαστεί οι προσπάθειες της ελληνικής Κυβερνήσεως, η προσοχή των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως και οι ανησυχίες της κοινής γνώμης, δεν θα πρέπει κατ΄ουδένα τρόπον να θέσουν σε δεύτερη μοίρα την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων. Για τον λόγο αυτό επιτρέψτε μας να σας εκθέσουμε τις σκέψεις μας στα κατωτέρω τέσσερα βασικά προβλήματα, σε μιά ειλικρινή προσπάθεια να συμβάλουμε στον κοινό προβληματισμό, χωρίς ασφαλώς να αμφισβητείται η αρμοδιότητα της Κυβερνήσεως να διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική».
Εν συνεχεία αναφέρονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπου διαπιστώνουν ότι διευρύνονται οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, στο σκοπιανό για το οποίο οι σκοπιανοί «θεωρούν, ως φαίνεται, ότι έχουν εξασφαλίσει την “έγκριση” του διεθνούς παράγοντα να τηρούν εχθρική στάση και να προκαλούν τη χώρα μας», στις ελληνοαλβανικές σχέσεις για τις οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά «Στα βορειοδυτικά σύνορά μας, η Αλβανία την οποία δημιούργησαν οι Μ. Δυνάμεις το 1913, δεν έχει επιδείξει φιλικές διαθέσεις προς την χώρα μας από της συστάσεώς της. Η χώρα αυτή έμελλε να γίνει Κράτος-πρόβλημα για τους γείτονές της. Μετά τις ευτυχείς για το Αλβανικό Έθνος εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια, η προς την Ελλάδα αντιπαλότητα των Τιράνων ενισχύεται εξ αντικειμένου.

Η χωρίς κανένα αντάλλαγμα ένταξή της στο ΝΑΤΟ και η επίσης ανεπιφύλακτη υποστήριξή της για ένταξη στην Ε.Ε. σε συνδυασμό με την άρση του εμπολέμου και την κατάψυξη του Βορειοηπειρωτικού επωάζει και νέες από μέρους της φιλοδοξίες»
και τέλος στο κυπριακό για το οποίο διαπιστώνουν ότι  «Επί σαράντα έτη, η Ελλάδα, στο όνομα ενός ψευδώνυμου ρεαλισμού, δεν αντιτάχθηκε επαρκώς στα διαρκή διεθνή εγκλήματα που διαπράττονται στη μεγαλόνησο κατά παραβίαση κανόνων αναγκαστικού Διεθνούς Δικαίου και θεμελιωδών αρχών της Ε.Ε.».
Σε ερωτήσεις μας τις οποίες έχουμε φέρει προς συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή μας προς τις ακολουθούμενες πολιτικές.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Μετά και από την επιστολή των ελλήνων διπλωματών αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την έκταση του διπλωματικού και διαπραγματευτικού κενού που έχει δημιουργήσει;
2) Αντιλαμβάνεται ότι τα μεγάλα εθνικά ζητήματα παραδίδονται αμαχητί στο όνομα μιας καθόλα αμφίβολης πολιτικής στήριξης από τους διεθνείς παράγοντες;
3) Πώς θα αντιμετωπίσει την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στους γείτονές μας ότι μπορούν να αμφισβητούν άνευ αντιρρήσεων τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Αθήνα, 30/10/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής


Χρήστος Παππάς

Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...