Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

“ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ” ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ “ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ” ΤΩΝ 16 ΚΙΛΩΝ ΧΡΥΣΟΥ. Ο “ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ” ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ “ΝΟΝΩΝ” ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΡΑΚΗ

basilakos


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
(Στη φωτο ο κ.Βασιλάκος του ΣΔΟΕ, “βαρύ πεπόνι” της Ν.Δ)
Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, δύο δικηγόροι και ένας αστυνομικός πιάστηκαν στη “φάκα” των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ, το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου, μετά από καταγγελία και για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Στο Σύνταγμα εδρεύει μια αντιπροσωπεία πολύτιμων μεταλλων (ενεχυροδανειστήριο), που φαίνεται ότι ανήκει σε μια γυναίκα ονόματι Αναστασοπούλου.  Πριν 15 μέρες τέσσερις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο και δέσμευσαν 16 κιλά χρυσού. Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος στα παραστατικά κατοχής και προμήθειας.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν δύο δικηγόροι ως ενδιάμεσοι της εταιρείας  που διαχειρίζεται την αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων και του ΣΔΟΕ και προκειμένου να κλείσουν την υπόθεση  ζήτησαν 400.000 ευρώ για να πάρει το ενεχυροδανειστήριο πίσω το χρυσό και να γλιτώσει το πρόστιμο. Συνελήφθησαν και τα πέντε άτομα και κρατούνται μέχρι να πάνε στην ανακρίτρια.
Ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης(όλοι χαίρουν του τεκμηρίου αθωότητας)καλό είναι να δούμε ποιοι είναι όλοι τους. Κι αυτό γιατί ο εκβιασμός μπορεί να αποδειχθεί «πλεκτάνη» και η πλεκτάνη, εμπλοκή αντεκδίκησης. Ακόμα δε και προνακριτικής πλάνης.
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Οι δύο δικηγόροι είναι ο μεγαλοδικηγόρος Γιάννης Αλετράς και ο ποινικολόγος Στάθης Καρυδομάτης. Στο χώρο του βαθέως ΠΑΣΟΚ ο πρώτος(και βαμμένο κομματικό στέλεχος)στο χώρο της ΝΔ ο δεύτερος χωρίς μεγάλη κομματική εμπλοκή. Ο Αλετράς είναι μεταξύ άλλων συνήγορος του ανθρώπου της νύχτας και κατηγορούμενου στο παρελθόν(είναι έξω με περιοριστικούς όρους) Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ. Εναντίον του Καππέ υπάρχει σε εκκρεμότητα, μεταξύ άλλων δικογραφιών, εμπλοκή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη.
Ο ποινικολόγος που είχε συγκρουστεί στο ακροατήριο υπερασπιζόμενος πελάτη του, με αντίδικους διεφθαρμένους αστυνομικούς-προαγωγούς, στις 21 Δεκεμβρίου του 2007 δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο Νέο Κόσμο, με αποτέλεσμα και ύστερα από αλλεπάλληλα χειρουργεία στην Αγγλία να χάσει τελικά το αριστερό του μάτι. Η ενέργεια αυτή θεωρήθηκε πρόβα θανάτου για το επόμενο χτύπημα με βιτριόλι που έγινε εις βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα ένα χρόνο μετά στις 23 Δεκεμβρίου του 2008. Ο Καππές ακόμα δεν έχει λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Ο δικηγόρος Αλετράς-σύμφωνα με πληροφορίες-ήταν ο άνθρωπος που είχε «υποδείξει» άθελα του τη φυσιογνωμία του Σαράκη στον Καππέ στην Ευελπίδων ώστε μετά-κατά το κατηγορητήριο-να δράσει ο παραβατικός, φίλος μεταξύ άλλων και του δολοφονημένου Αναγνωστόπουλου που εκτελέστηκε με συμβόλαιο θανάτου έξω από καφετέρια στο Γαλάτσι. Το εκπληκτικό είναι ότι για τον πελάτη του Αλετρά(Καππέ)είχε καταθέσει λέγοντας «τι καλός άνθρωπος είναι» δημοσιογράφος –αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤΕΝΝΑ, κατάθεση που θα δημοσιοποιήσουμε για να δείτε τι καλά παλληκάρια βγάζει η ελληνική δημοσιογραφία. Ο Αλετράς που θα κληθεί να δώσει λόγο στον ανακριτή έχει υπερασπισθεί και τον ειδικό φρουρό Σαραλιώτη που καταδικάστηκε για συνέργεια στην δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Σαραλιώτης ήδη έχει αποφυλακιστεί!
Πάμε παρακάτω στα πιο ενδιαφέροντα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και κάποιος Μπαμπάμτσης Παναγιώτης. Ποιος είναι ο κύριος;
Αυτό που λέμε στην πιάτσα «αρχι-λαμόγιο». Κάποτε διετέλεσε «βοηθός» του Βαγγέλη Γιαννόπουλου του μακαρίτη, ενώ αργότερα κομματικός υποτακτικός του πρώην υφυπουργού Υγείας της Ν.Δ, Θανάση Γιαννόπουλου. Μάλιστα όσοι λένε ότι ξέρουν και θυμούνται καλά, ορκίζονται ότι όταν χρειάστηκε να επιπλώσει ο Γιαννόπουλος τα γραφεία του στη Σούτσου για εγκαίνια, ο Μπαμπάμτσης είχε αναλάβει τα έπιπλα. Με τη διαφορά ότι τα πήρε, τα κουβάλησε αλλά δεν τα πλήρωσε με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να πάει η εταιρεία και να τα σηκώσει. Ο εν λόγω διατηρούσε κονέ στον Αστέρα Βουλιαγμένης διατηρώντας εκεί ταξιδιωτικό περίπτερο. Έχοντας άκρες με την αστυνομία( το ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία λένε κάποιοι άλλοι)φέρεται να έκοβε τιμολόγια για μπίζνες εκεί αλλά σε… άλλη εταιρεία. Ένα μαγαζί(Μπιφτεκούπολη στο Μπραχάμι)το οποίο είχε κλείσει 3 χρόνια πριν! Ο ίδιος κατηγορούμενος είχε σταθερές φιλίες και με τον σωματοφύλακα της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννη Σαραντόπουλο. Μαζί φέρεται(λένε οι κακές γλώσσες)να τραπέζωναν πολλούς αστυνομικούς στα μπουζούκια αλλά και στον Αστέρα Βουλιαγμένης ενώ ο Μπαμπάμτσης λένε ότι κατείχε και…άδειες οπλοφορίας που καλό θα είναι να ρίξει μια ματιά το Εσωτερικών Υποθέσεων από πού τις είχε βγάλει και ποιος είχε υπογράψει. Ο αρχιλάμογας είχε άκρες και με τον Παμμέγιστο Μάκη Ψωμιάδη αφού κάποτε ήταν οδηγός του!
Πάμε τώρα στον συλληφθέντα προϊστάμενο του Τμήματος Ελέγχων Ειδικών Φόρων του ΣΔΟΕ Ν. Βασιλάκο. Βαθύ γαλάζιο “κομματόσκυλο” της Ν.Δ. Ο εν λόγω κύριος είναι γνωστός στο παρελθόν και σαν «επιτετραμμένος» στο γραφείο του Πάνου Καμμένου όταν ο σημερινός πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν στη ΝΔ. Άγνωστο γιατί έφυγε από εκεί. Μετά προσκόλλησε στον Τεντόμα, τον αντιδήμαρχο του Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας. Σε όλα τα καλά παιδιά της γαλάζιας κομματικής βάσης. Πολλά για τον πρώην τελωνειακό που τον έβαλε η ΝΔ υπεύθυνο να ελέγχει το Τμήμα Χρυσού, λένε ότι ξέρουν οι συνάδερφοι του στο ΣΔΟΕ, Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος και κάποιος Πασχάλης(έχει σχέση άραγε με τον δημοσιογράφο του Mega); Καλό είναι να πάει μια βόλτα από εκεί το Εσωτερικών Υποθέσεων. Μπορεί να μάθει πολλά και διάφορα.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη υπηρετεί στο Τμήμα Διαρρηκτών. Λύκος για να φυλάει τα πρόβατα δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...