Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Bankingnews: Ο πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής είναι καθαρότερος από την αριστερίζουσα μπαρουφολογία του “Ποταμιού”

Bankingnews: Ο πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής είναι καθαρότερος από την αριστερίζουσα μπαρουφολογία του “Ποταμιού”
Παραθέτουμε αυτούσια την ανάλυση του δημοσιογράφου Πέτρου Λεωτσάκου για τον πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής σε σχέση με το νεοσύστατο κόμμα των νταβατζήδων της ενημέρωση όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Bankingnews.gr:
Δύο κόμματα, δύο διαφορετικοί κόσμοι - Εθνικιστές από την μια πλευρά κρυπτοπασοκοαριστερίζοντες από την άλλη
Γιατί ο πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής είναι καθαρότερος από την αριστερίζουσα μπαρουφολογία που προβάλει το Ποτάμι
Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τις βασικές διαφορές των δύο κομμάτων της Χρυσής Αυγής που αντιπροσωπεύει τις εθνικιστικές ιδέες και προέρχεται από τους κόλπους της Δεξιάς και το Ποτάμι ένα νέο κόμμα που προσπαθήσει να καλύψει τα πολλά ιδεολογικά κενά της κεντροαριστεράς.
Η Χρυσή Αυγή κατηγορήθηκε ως εγκληματική οργάνωση - πρόκειται για μια επιχειρηματολογία ανόητη και φαιδρή - με βασικό στόχο η ΝΔ να επαναπατρίσει όσους πρώην νεοδημοκράτες αποχώρησαν και πλέον βρίσκονται στην Χρυσή Αυγή και απώτερο στόχο να μειώσει τεχνηέντως τον αριθμό των βουλευτών ώστε….να αυξηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, να ψηφίζονται νομοσχέδια και βεβαίως αύριο μεθαύριο να ελέγξουν ακόμη και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν αδίστακτους πολιτικούς που με το υποκριτικό περίβλημα της δημοκρατίας καταπατούν βάναυσα το Σύνταγμα.
Όμως η κοινωνία δεν επηρεάστηκε από τις πολιτικές διώξεις και δεν είναι τυχαίο ότι δημοκοπικά η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να παραμένει κοντά ή πάνω από το 10%. Για ένα κόμμα που όλη του η κοινοβουλευτική ομάδα βρίσκεται ή θα βρεθεί στην φυλακή να διατηρεί ποσοστό 10% στις δημοσκοπήσεις είναι επιτυχία. Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί δηλαδή δεν έχει πείσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και η κοινωνία συνεχίζει να στηρίζει την Χρυσή Αυγή;
Κατά την άποψη μας η βασική αιτία σχετίζεται με τους μηχανισμούς που έχουν ενεργοποιηθεί στο υποσυνείδητο του παραδοσιακού δεξιού. Ο Σαμαράς η ΠΟΛΑΝ δεν αντιπροσωπεύουν την παραδοσιακή δεξιά. Η πατριωτική δεξιά που αποτελεί το καθαρότερο ιδεολογικά ρεύμα στην Ελλάδα ίσως και κάποια αριστερά κόμματα να έχουν αυτό το προνόμιο, δεν μπορεί να εκπροσωπείται από την χυδαία ΝΔ που συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ το κόμμα της σήψης και διαφθοράς, το κόμμα που κατέστρεψε την χώρα και εξευτέλισε τις παραδοσιακές αξίες των Ελλήνων.
Ο Έλληνας έμαθε στις έννοιες πατρίδα, θρησκεία οικογένεια. Το ΠΑΣΟΚ τις αντικατέστησε με μίζες, χρυσά κουτάλια και απάτη μετατρέποντας τον καθαρό έλληνα σε διεφθαρμένο έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται μόνο για την χρεοκοπία της Ελλάδος με οικονομικούς όρους αλλά για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας, την αποδόμηση των θεσμών και των αξιών. Η Χρυσή Αυγή με όλα τα τρωτά και λάθη της με όλες τις ατέλειες της, εκφράζει αυτή την καθαρότητα που υπήρχε παλιά στους Έλληνες. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα δείξουν τις αντοχές της Χρυσής Αυγής επί του πρακτέου.
Από την άλλη πλευρά το Ποτάμι αποτελεί ένα νέο μόρφωμα αριστερών συνιστωσών μηδενιστών, ανθρώπων ορισμένοι εξ αυτών που μολύνουν τις παραδόσεις και την ιστορία μόνο και μόνο για να εμφανιστούν στην κοινωνία ως νεωτεριστές. Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα κρυποπασοκοαριστερίζουσας κατεύθυνσης, που προσπαθεί να αναστήσει το παλαιό, σάπιο σύστημα αλλά κρύβεται πίσω από βιτρίνες. Το πρόσωπο που εμφανίζει το Ποτάμι είναι νέο αλλά οι ιδέες του τόσο παρωχημένες, αποτελεί το κόμμα που προσπαθεί με προσποίηση να κρύβει τις πραγματικές τους ιδεολογικές αναφορές.
Το Ποτάμι είναι λίγο μνημόνιο, λίγο αριστερά, λίγο ΠΑΣΟΚ, λίγο προοδευτικής κατεύθυνσης, λίγο κουλτούρα λίγο από όλα και όποιον πάρει ο Χάρος. Το Ποτάμι στο διάβα του γεμίζει ξύλα, πέτρες και πάσης φύσεως βρωμιές, το νερό από το Ποτάμι δεν πίνεται είναι μολυσμένο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/bankingnews-o-politikos-logos-ths-chrushs-aughs-einai-katharoteros-apo-thn#ixzz2xPPb2bS3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...