Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εθνικιστικός θρίαμβος στις γαλλικές δημοτικές εκλογές

Εθνικιστικός θρίαμβος στις γαλλικές δημοτικές εκλογές
Πέρασε και ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Γαλλία, με αποτελέσματα που έχουν προκαλέσει πανικό στο συστημικό στρατόπεδο. Οι ενταύθα πολιτικάντηδες και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα τα έχουν  κυριολεκτικά «βάψει μαύρα» μετά τα αποτελέσματα στην Γαλλία, που αποτελούν σαφές προεόρτιο για αυτό που θα ζήσουν σε περίπου 50 μέρες στην Ελλάδα.
Ο διπολισμός στην Γαλλία αρχίζει και καταρρέει αφού οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς του Ολάντ κυριολεκτικά κατέρρευσαν, γεγονός που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Κεντροδεξιά, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στους Εθνικιστές που πέτυχαν ηχηρή νίκη, σημειώνοντας αξιοσημείωτα ποσοστά.
Παρά το γεγονός ότι το Fronte Nationale είχε υποψηφίους μόνο σε 600 από τους 36.000 δήμους, κατάφερε να κερδίσει πολλούς δήμους και να εκλέξει συνολικά πάνω από 1.200 συμβούλους. Συνολικά 15 δήμοι πέρασαν στους Εθνικιστές παρά το γεγονός ότι σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο έδειξε συσπείρωση εναντίον τους στο δεύτερο γύρο.
Αυτό στους εγχώριους πολιτικάντηδες δείχνει την εκ προοιμίου αποτυχία του τακτικισμού που έχουν ανακοινώσει εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όπως και στην Γαλλία, οι εν Ελλάδι πολιτικάντηδες έχουν από τώρα υποσχεθεί ο ένας στον άλλο ότι όπου βρεθεί στον δεύτερο γύρο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, αυτοί θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο. Και στην Γαλλία το κάνανε αυτό, όμως αποδείχτηκε ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και έτσι Fronte Nationale κατάφερε να κερδίσει αρκετούς δήμους και στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.
Τα γεγονότα στην Γαλλία αποτελούν προάγγελο των γεγονότων που θα συμβούν στην Ελλάδα με τους Εθνικιστές να σαρώνουν και να λαμβάνουν ποσοστά που ούτε έχουν φανταστεί οι πολιτικάντηδες και οι δημοσκόποι.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethnikistikos-thriambos-stis-gallikes-dhmotikes-ekloges#ixzz2xYdeyND8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...