Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Απειλές και εντολές Αθανασίου για μετατροπές στον νέο Ποινικό Κώδικα με στόχο την παράνομη καταδίκη των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής



Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης και επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Μαρκής
Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Εισαγγελέα Μαρκή (κι άλλος Μυτιληνιός μετά την Κουτζαμάνη και Βουρλιώτη) στενού συνεργάτη και συντοπίτη του Αθανασίου στα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής
Το 2010 η Ελληνική Βουλή με τον νόμο 3875 κύρωσε τη Σύμβαση του Παλέρμο για το οργανωμένο έγκλημα. Παρόλα αυτά, τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί με την εν λόγω σύμβαση που προβλέπει ότι στα εννοιολογικά στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνεται το οικονομικό όφελος.
Είναι μία πολύ σοβαρή παράλειψη της Κυβέρνησης, καθώς πρόκειται για Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ η οποία είναι δεσμευτική για όσους την έχουν υπογράψει και, από τη στιγμή που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, υπερισχύει κατ’ άρθρον 28 Συντάγματος κάθε άλλης αντίθετης διάταξης νόμου, επομένως και αυτής του άρθρου 187 ΠΚ!
Τον προηγούμενο μήνα λοιπόν, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή ανακοίνωσε ότι, στον καινούριο Ποινικό Κώδικα που πολύ σύντομα θα έρθει προς ψήφιση, θα περιέχεται ρύθμιση για την εφαρμογή της Σύμβασης του Παλέρμο. Δηλαδή θα τροποποιηθεί το άρθρο 187 ΠΚ και στο εξής για να θεωρηθεί μια οργάνωση ως εγκληματική θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι σκοπός της είναι η απόκτηση οικονομικού οφέλουςΑυτό σημαίνει ότι αυτόματα πέφτει και τυπικά η σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής
Σήμερα, αποκαλύπτουμε το σκοτεινό παρασκήνιο που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την επικείμενη τροποποίηση του άρθρου 187 ΠΚ.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου άσκησε αφόρητες πιέσεις στον συντοπίτη του (ναι κι αυτός Μυτιληνιός!) Βασίλειο Μαρκή, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής προκειμένου να απαλειφθεί από τον καινούριο Ποινικό Κώδικα η τροποποίηση του άρθρου 187.  
Με τη σειρά του, ο Εισαγγελέας Μαρκής, που σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών έλεγε ότι «η επιτροπή προβληματίστηκε πολύ λόγω και της δεδομένης συγκυρίας, αλλά δεν είναι δυνατόν οι συγκυρίες να καθορίζουν τον εκσυγχρονισμό του Ποινικού Κώδικα», πήρε πίσω τις δεσμεύσεις του και προβαίνει σε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να απαλείψουν την επίμαχη σχεδιαζόμενη τροποποίηση.
Μάλιστα, ο Αθανασίου ζητάει να δει τα μέλη αυτοπροσώπως και ζητά την κατανόησή τους λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς διότι, αν τροποποιηθεί το άρθρο 187, "Θα με σκοτώσουν οι αριστεροί τρομοκράτες"!
Ενημερώνουμε τον Αθανασίου, ο οποίος χθες πήγαινε πάνω κάτω αγχωμένος στους διαδρόμους της Βουλής και είχε έκτακτη συνάντηση (προφανώς για το επίμαχο θέμα) με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Φώτη Καϋμενάκη, ότι οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του δεν θα περάσουν! Έχουν γνώση οι φύλακες.
Είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει με τη διεθνή σύμβαση του Παλέρμο για ένα θέμα στο οποίο συμφωνούν άπαντες οι εκπρόσωποι της νομικής επιστήμης!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apeiles-kai-entoles-athanasiou-gia-tis-ruthmiseis-tou-neou-poinikou-kwdika#ixzz3FdGCAs3y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...