Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Δαβάκης: Την πατήσαμε με την “εγκληματική οργάνωση”.Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα



Ένα ενδιαφέρον άρθρο του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ Θανάση Δαβάκη αποτελεί μια ακόμη ξεκάθαρη απόδειξη της πολιτικής δίωξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Συγκεκριμένα, με κείμενό του στην «Καθημερινή» με τον τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία και η ‘’πολιτική γεωμετρία’’», όπου προσπαθεί να οριοθετήσει τον πολιτικό χώρο στον οποίο θεωρεί πως πρέπει να κινηθεί η Ν.Δ, αναφέρονται και τα εξής:
«Η Ν.Δ πολέμησε τη Χρυσή Αυγή και προσπάθησε να απορροφήσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΛΑΟΣ. Στον βαθμό που πέτυχε εν μέρει τους σκοπούς αυτούς έχασε πολύ περισσότερο ως προς την ‘’πολιτική γεωμετρία’’. Αδυνάτισε ο πραγματικός ακροδεξιός πόλος και εμφανιστήκαμε σαν να είμαστε εμείς στην ακραία αυτή θέση. Αφήσαμε να χάσουν οι λέξεις το νόημά τους και να εξωθηθούν οι μετριοπαθείς μας ιδέες σε υποθετικά άκρα. Το γεγονός αυτό δείχνει τη λανθασμένη πολιτική στόχευση. Αν εξαφανίσει τα πραγματικά άκρα θα γίνει η ίδια η Ν.Δ. το μοναδικό ακραίο κόμμα προς τα δεξιά! Το ζητούμενο είναι μια ισορροπία στην οποία υπάρχουν σχετικά ισχυρά δεξιά κόμματα, ώστε η Ν.Δ, να μπορεί να πει στους κεντρώους ‘’δεν είμαι στα άκρα, εκεί υπάρχουν άλλοι’’. Ο χαρακτηρισμός ως εγκληματικής οργάνωσης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, το οποίο έχει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και ο σχεδόν καθολικός αποκλεισμός από τα ΜΜΕ δεν απέδωσαν. Ηρωοποίησαν τη φυλακισμένη ηγετική ομάδα και έδωσαν στη Χρυσή Αυγή πιστοποιητικό ότι είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα. Κάπως έτσι χάθηκε η ισορροπία στην πολιτική γεωμετρία. Η κατάληξη είναι γνωστή. Η Χρυσή Αυγή εξέλεξε έναν μόνο λιγότερο βουλευτή το 2015 σε σχέση με το 2012».
Αφήνουμε στην άκρη το βάσιμο ή μη των πολιτικών αναλύσεων του Δαβάκη και στεκόμαστε στην ουσιαστική παραδοχή του ότι η επιχείρηση «η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως εγκληματική οργάνωση» απέτυχε παταγωδώς. Εμμέσως πλην σαφώς, εννοείται ότι η δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν έχει ποινικό αλλά ξεκάθαρα πολιτικό περιεχόμενο, με πραγματικό σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων της. Τόσο οι διώξεις, όμως, όπως «και ο σχεδόν καθολικός αποκλεισμός από τα ΜΜΕ δεν απέδωσαν», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο εν λόγω βουλευτής.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανεδείχθη «ότι είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα», όπως ομολογεί ο Δαβάκης. Είναι σαφής η αντίθεσή του στην ανήθικη και παράνομη μεθοδολογία του Σαμαρά, ταυτόχρονα όμως και μια έμμεση παραδοχή της σκευωρίας που έστησε ο αδίστακτος αυτός καιροσκόπος σε βάρος ενός Έντιμου και Νόμιμου Πολιτικού Κόμματος, μόνο και μόνο για να διασφαλίσει τα δικά του στενά συντηρητικά συμφέροντα.
Γιώργος Μάστορας


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-bouleuth-ths-n.d-den-apedwse-o-charakthrismos-egklhmatikh-organwsh#ixzz3RkjN6YRw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...