Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στην φάκα των ελεγκτικών αρχών όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ύστερα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση για την αθρόα αποστολή εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού από πολιτικούς αρχηγούς.
Η αρμόδια υπουργός Βαλαβάνη απάντησε, ενημερώνοντας ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθούν αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του Αλ. Διαμάντη από την εφημερίδα "Δημοκρατία": Στα σκαριά βρίσκεται το δεύτερο βήμα του «μεγάλου αδελφού» για την παρακολούθηση των Τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λαμβάνουν γνώση για τις αναλυτικές κινήσεις των φορολογουμένων. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.
Ειδικότερα, σήμερα υπάρχει η  δυνατότητα υποβολής αιτήματος προς τα τραπεζικά ιδρύματα τα οποία εντός 24 ωρών αποστέλλουν ηλεκτρονικά απάντηση, για συγκεκριμένο ΑΦΜ που περιλαμβάνει τα στοιχεία των καταθετικών λογαριασμών που συμμετέχει ή συμμετείχε κατά την τελευταία 10ετία μαζί με τα τρέχοντα υπόλοιπά τους. Πλέον όμως και κατά τη δεύτερη φάση της λειτουργίας του συστήματος, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, θα παρέχονται ηλεκτρονικά και οι αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων.
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι έχει συσταθεί το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών με σκοπό να διευκολύνει τη διαβίβαση προς τα τραπεζικά ιδρύματα αιτημάτων παροχής πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Στο σύστημα, μάλιστα, έχουν ενταχθεί κατόπιν σχετικών οδηγιών τα ελεγκτικά κέντρα (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) καθώς και οι Δ.Ο.Υ. που διενεργούν ελέγχους.
Όπως, δε, εξηγεί η αναπληρώτρια υπουργός, «μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης οι σχετικές πληροφορίες για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών θα περιέρχονται ταχύτερα στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση του ελεγκτικού έργου όσον αφορά τις υποθέσεις για τις οποίες μπορούν να αντληθούν πληροφορίες μέσω του εν λόγω Συστήματος».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthn-faka-twn-elegktikwn-archwn-oi-politikoi-pou-ebgalan-chrhmata-sto-ejwte#ixzz3ZFYcIYxa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...