Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ομολογία από τα “Νέα”: Δεν πάμε σε εκλογές, για να μην πάρει διερευνητική εντολή ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος



Ομολογία από τα “Νέα”: Δεν πάμε σε εκλογές, για να μην πάρει διερευνητική εντολή ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος
Σε αδιέξοδο έχει βρεθεί ο Τσίπρας από την ανικανότητά του. Από την μία εγκλωβίστηκε στην αντιμνημονιακή ρητορεία που τον έκανε πρωθυπουργό και την οποία δεν είχε το θάρρος ή την γνώση για να την πραγματώσει με ειλικρίνεια.
Από την άλλη είχε την υπογραφή της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία έθετε σαφέστατες μνημονιακές δεσμεύσεις, τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματώσει υπό τον φόβο της βροχής ζαρζαβατικών, που θα επακολουθούσε.
Δεν μπορούσε να υπογράψει το μνημόνιο, αλλά δεν είχε και το σθένος να κάνει ουσιαστικές κινήσεις προς την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων. Έτσι επέλεξε να «παίξει καθυστερήσεις» με ολέθριες συνέπειες και για τις δύο ξεκάθαρα αντιδιαμετρικές επιλογές.
Αυτό το αδιέξοδο επεχείρησε να το εκτονώσει με ένα δημοψήφισμα, που διενεργείται κάτω από συνθήκες τρομοκρατίας και άνευ ουσιαστικού ερωτήματος. Γιατί, αλήθεια, δεν έβαλε στο δημοψήφισμα την δική του πρόταση ο Τσίπρας να βλέπαμε πόσα «ΝΑΙ» θα μάζευε; Πολύ απλά γιατί η πρόταση του «βρώμαγε» Μνημόνιο και μάλιστα ύψους 8 δισ. ευρώ.
Και γιατί, άραγε, δεν πήγε σε εκλογές, αφού βρέθηκε σε αδιέξοδο που δεν μπορούσε να απαντήσει; Γιατί δεν πήγε σε εκλογές από τη στιγμή που η καλύτερη λύση, ελέω της διαπραγμάτευσής του, είναι το «λιγότερο» επαχθές μνημόνιο; Την απάντηση δίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»:
«Η σκέψη των εκλογών δεν προχώρησε για δυο λόγους. Αρχικά διότι δεν μπορούσε απλώς η κυβέρνηση να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες, καθώς δεν είχε παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Αυτό θα σήμαινε πως αν παραιτούταν, η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα πήγαινε αρχικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν εκείνος δεν τα κατάφερνε, η εντολή θα περνούσε στον αρχηγό του τρίτου κόμματος, δηλαδή στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή
Γι' αυτό και τόσο καιρό ο Τσίπρας «έπαιζε καθυστέρηση» χωρίς να διαπραγματεύεται, οδηγώντας την χώρα να δέχεται την «λαιμητόμο» πρόταση των «θεσμών». Για να μην δοθεί η διερευνητική εντολή στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και ως εκ τούτου «ξεβρακωθούν» όλοι οι δήθεν αντιμνημονιακοί, οι οποίοι «άξαφνα» θα βρισκόντουσαν αγκαλιά με τους σαμαροβενιζέλους, εναγκαλισμένοι στον «υπέρ πάντων αντιφασιστικό αγώνα» υπέρ Γιούνκερ, Σόιμπλε και της χρηματοδότριας του Ψαρρά, Μέρκελ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-na-mhn-parei-entolh-o-michaloliakos#ixzz3eXGCkvyD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...