Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τι έκανε ο Τσίπρας στο Ισραήλ ; Ολόκληρο το πρόγραμμα του

Τρίτη  24 / 11 / 2015
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το διήμερο ταξίδι που ξεκινά σήμερα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς η επίσκεψη γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία αφού η Μέση Ανατολή βιώνει μία εκρηκτική κατάσταση.

Το ταξίδι είχε έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερη σημασία όταν προγραμματίστηκε προ ημερών, αλλά με τις νέες εξελίξεις – ειδικά μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία – αποκτά ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η ανησυχία των χωρών στην περιοχή εντείνεται.

Οι συνομιλίες πέραν του διμερούς ενδιαφέροντος θα αφορούν σαφώς και τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν.

Πρώτιστος στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ είναι η ενίσχυση και διεύρυνση διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με επίκεντρο τον τομέα της ενέργειας, τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα συζητηθεί η προοπτική σύγκλησης τριμερούς ανάμεσε σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Στην Παλαιστίνη, στην οποία θα βρεθεί αύριο, ο πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα σταθερής προσήλωσης στην παραδοσιακή φιλία των δύο λαών, του ελληνικού και του παλαιστινιακού και θα διαβεβαιώσει για την πρόθεση αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο, αλλά και ειδικά της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου.

Στην κυβερνητική αποστολή μετέχουν, εκτός του πρωθυπουργού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού σε Ιεροσόλυμα – Ισραήλ – Παλαιστίνη:

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου:

09:00 Αναχώρηση
10.30 Άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion
12.15 Σύντομη ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος
13.30 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ B. Netanyahu και κοινές δηλώσεις στον τύπο. Γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του.
16.00 Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα) Y.Herzog
16.45 Συνάντηση με την Νεολαία του Εργατικού Κόμματος
18.00 Συνάντηση με ΜΚΟ
20.00 Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου:

10.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Rivlin
11:00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων
12:10 Αναχώρηση για Παλαιστίνη
12.50 Άφιξη στο Μαυσωλείο Yasser Arafat. Kατάθεση στεφάνου.
13.00 Συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Abbas και του Πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Abbas. Κοινές Δηλώσεις στα Ελληνικά και Παλαιστινιακά ΜΜΕ.
14.30 Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού
15.35 Αναχώρηση για Ιερουσαλήμ
16.15 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο
17.15 Μετάβαση στον Ι.Ν. Αναστάσεως
19.15 Επιστροφή στην Αθήνα

http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...