Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η προδοσία του Κυπριακού και το «τρίγωνο» Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η προδοσία του Κυπριακού και το «τρίγωνο» Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ


Στην παρούσα χρονική συγκυρία πραγματοποιούνται δύο εξελίξεις στο ευρύτερο «χώρο» των Εθνικών Θεμάτων. Από τη μία μεριά, όπως όλα δείχνουν, δρομολογείται η άρον άρον «επίλυση» του Κυπριακού μέσω της αποδοχής του νέου σχεδίου Ανάν. Από την άλλη μεριά ήδη από την εποχή της ψοφοδεξιάς βρίσκεται υπό σχηματισμό το «τρίγωνο» Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ, το οποίο απεκλήθη ο «άξονας του καλού» από τον ελικοπτεράτο υπουργοπάνο.
Την πολιτική αυτή των σαμαροβενιζέλων την συνεχίζει και ο Τσίπρας, ο οποίος μετέβη προσφάτως και πάλι στο Ισραήλ, όπου και υπέγραψε την ενεργειακή συνεργασία που προβλέπει από αγωγούς, μέχρι καλώδια ηλεκτροδότησης και μία εν γένει μεγάλη ενεργειακή συνεργασία στρατηγικού επιπέδου.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία, μεταμφιεσμένη με την προβιά του «αντιτουρκικού» συνασπισμού.
Η «διευθέτηση» του Κυπριακού με τη μορφή του σχεδίου Ανάν σημαίνει ότι η Τουρκία διά των εκπροσώπων της στο ψευδοκράτος θα κατέχει σημαντικό μέρος στην λήψη των αποφάσεων της νήσου. Επιπλέον αυτών θα καρπώνεται μεγάλο μέρος των όποιων εσόδων από τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες και την ενεργειακή συνεργασία του «τριγώνου».
Η ελλαδική και η ισραηλινή κυβέρνηση παριστάνουν τους τιμητές του «αντιτουρκισμού», την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να συνεργαστούν βαθύτατα στο κομβικό και κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Την ίδια ώρα μία βαθιά συνεργασία Τουρκίας – Ισραήλ υπάρχει και στη Μέση Ανατολή με την πρώτη να εξοπλίζει και να χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές σε αντάλλαγμα για φτηνό λαθραίο πετρέλαιο και το δεύτερο να «τρίβει τα χέρια» του από την αναταραχή εις βάρος του καθεστώτος Άσαντ.
Έτσι δημιουργείται, ουσιαστικά, η συνεργασία στην οποία προσέβλεπαν εδώ και πολύ καιρό οι αμερικανοί, ώστε να εκμεταλλευτούν τους υδρογονάνθρακες της περιοχής υπό μία περιφερειακή «ομπρέλα», όπως έγραφαν οι Financial Times.
Τι θα σημάνει για την Ελλάδα μία ενεργειακή συνεργασία, ουσιαστικά, με την Τουρκία;
Η χώρα μας ήδη είναι προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων στον οικονομικό τομέα. Οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου άγονται και φέρονται από τους ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. Η όλη οικονομική επίθεση εναντίον της χώρας μας έγινε υπό το πρόσχημα του χρέους με τους διεθνείς τοκογλύφους να κοιτάζουν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η συνεργασία με την Τουρκία και το Ισραήλ στον συγκεκριμένο τομέα σημαίνει μία de facto αναγνώριση της συνδιαχείρισης του Αιγαίου με τους Τούρκους. Από την στιγμή που θα προχωρήσει και το σχέδιο για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, με πρόσχημα το «προσφυγικό», ουσιαστικά θα γίνουμε και τουρκικό προτεκτοράτο. Τα σύνορά μας θα «φυλάσσονται» από τούρκους, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα παίρνουν τους φυσικούς μας πόρους και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να φτωχοποιούνται ώστε να φτάσουν σε επίπεδα μισθών τόσο χαμηλά ώστε να είναι «ανταγωνιστικοί» προς τα εισαγώμενα φτηνά εργατικά χέρια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gewpolitikh-analush-h-prodosia-tou-kupriakou-kai-to-trigwno-ellada-kupros-i#ixzz3yd6mPosu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...