Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Χρήστος Παππάς: ''Τα καρτέλ των πολυεθνικών τσακίζουν τον λαό και την αγορά''




Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί του κατεπείγοντος μνημονιακού νομοσχεδίου, που υπερψηφίζει και η ΝΔ «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό» καταγγέλλοντας, επίσης, την ασυδοσία των πολυεθνικών εταιρειών που έχουν καταστήσει και με τις ευλογίες της υποτιθέμενης ανεξάρτητης Αρχής Επιτροπής Ανταγωνισμού την Ελλάδα, την πιο ακριβή Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:


''Απόλαυσα ειλικρινά τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον αξιότιμο βέβαια κ. Σταϊκούρα, οι οποίοι με τις γνωστές αντιπολιτευτικές κορώνες επί του παρόντος κατεπείγοντος νομοσχεδίου δήλωσαν πως η ΝΔ επί της Αρχής υπερψηφίζει το νομοσχέδιο.
Δηλαδή είχαμε σήμερα την ομολογία δια στόματος Αδώνιδος να δίδονται εύσημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τα νομοσχέδια που δεν μπορούσε λέει, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης να ψηφίσει η ΝΔ. δηλαδή τι έχουμε σήμερα εδώ; ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χέρι – χέρι, που έλεγε κι ένας παλιός πολιτικός και δημοσιογράφος.
Νομοσχέδιο συζητάμε σήμερα και τι ακριβώς είναι; Είναι αυτό που ανέφερε και ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτηριστικά οι ουρές του Μνημονίου. Διερωτάμαι, λοιπόν, θα έκανε τίποτα διαφορετικό η ΝΔ αν ήταν κυβέρνηση; Όχι. Θα ψηφίζατε το ίδιο πράγμα. Αλλά, τι διαφορετικό θα κάνατε; Ενδεχομένως θα το φέρνατε νωρίτερα, διότι είναι γνωστή η σχέση σας με τον ξένο παράγοντα και είναι και πολυετής η εμπειρία σας η κυβερνητική. Εσείς το μόνο διαφορετικό που θα κάνατε, θα ήταν να φέρνατε νωρίτερα αυτό το νομοσχέδιο, παρά πέντε – έξι μέρες πριν το eurogroup. Αυτή είναι η διαφορά σας και μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίες και κύριοι,
Αλήθεια τι συζητάμε σήμερα;
Συζητάμε για τις υποχρεώσεις, αυτά που υπολείπονται δηλαδή, της συμφωνίας με τους θεσμούς, όπως αρέσκεται η Αριστερά να ονομάζει το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο τρίτο Μνημόνιο ψηφίστηκε στις 14-8-2015 σε μια ολονύχτια συζήτηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ και από τους υπόλοιπους μνημονιακούς, αποδεικνύοντας περίτρανα στα μάτια του ελληνικού λαού πως Αριστερά και Δεξιά είστε αδελφές… ιδεολογίες που πολιτικά αποτελούν τις δύο όψεις του αυτού μνημονιακού νομίσματος, του αγίου δισκοπότηρου της ευρωζώνης που λέγεται ευρώ.

Θαυμάσαμε τον κ. Τσίπρα, τον δήθεν Αριστερό να υποδέχεται τον πλανητάρχη Ομπάμα εκστασιασμένος και ναρκωμένος στην πολυθρόνα του και τον κ. Μητσοτάκη να στέκεται στην ουρά για ένα ινσταντανέ με τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο. Πιο νεοφιλελεύθερο δίδυμο από το δίδυμο Τσίπρας – Μητσοτάκης δεν υπάρχει.
Και τι συμβαίνει σήμερα που ομιλούμε για το νομοσχέδιο;
Ο μεν κ. Τσίπρας οδεύει προς Κούβα για να πενθήσει και να κλάψει επάνω στην σωρό του κομμουνιστή δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο. Αλήθεια, θα τρίζουν τα κόκαλα του πραγματικού αγωνιστή και δεν έχω πρόβλημα να το πω, Τσε Γκε Βάρα που έφυγε νωρίς από τα κουβανικά δρώμενα και μην γελάτε γιατί δεν ξέρετε τι εξέλιξη θα είχε η ιστορία με τον Τσε Γκε Βάρα που φώναζε Ζήτω η Πατρίδα. Θα τρίζουν, λοιπόν, τα κόκαλά του, βλέποντας τον Τσίπρα να καταθέτει ένα στεφάνι, ένα λουλούδι, δεν ξέρω τι και στον τάφο του Τσε.

Ο έτερος καπαδόκης του Μνημονίου, κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην Βουλγαρία και άκουσον – άκουσον, σε δηλώσεις του επιβραβεύει όλα τα λαμόγια από την Ελλάδα που πήγαν τις επιχειρήσεις τους στην Βουλγαρία, λέγοντας συγκεκριμένα «Είχα, επίσης, την ευκαιρία να έχω μια εξαιρετικά ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση με εκπροσώπους από σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται εδώ στην Βουλγαρία και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται – εδώ και πολλά χρόνια – στην Βουλγαρία αποτελούν παράδειγμα εξωστρέφειας και επιχειρηματικότητας. Είναι επιχειρήσεις, οι οποίες ξέφυγαν από τα στενά όρια της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν εκτός Ελλάδας αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την δική τους δυναμική». 

Να τον χαίρεστε κυρίες και κύριοι της ΝΔ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Η Χώρα καταρρέει με ευθύνη του σάπιου, του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου που αυτοονομάζεται συνταγματικό τόξο βρίσκεται προ τεραστίου εθνικού κινδύνου, όχι μόνο λόγω της αναμονής εκατομμυρίων εισβολέων αλλοφύλων που βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας, αλλά κινδυνεύει ακόμα με διαμελισμό και τα μαύρα σύννεφα έχουν πυκνώσει στον ελληνικό ουρανό, και στην Θράκη μας και στα νησιά του Αιγαίου και αναμένουμε τα δύσκολα. Τσίπρας, όμως και Μητσοτάκης χέρι – χέρι. Αυτούς, Έλληνες στείλατε για να σας κυβερνήσουν, αυτούς καταριέσαι τώρα λαέ, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. 
Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο αυτό καθ’ αυτό, έχω κ. Πρόεδρε να πω τα εξής. 
Δράττομαι της ευκαιρίας να πω βασιζόμενος στον τίτλο του νομοσχεδίου και να αποκαλύψω ένα μεγάλο σκάνδαλο που συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα και στην ελληνική αγορά με το όργιο των καρτέλ των πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες πωλούν τα προϊόντα τους στις πιο υψηλές τιμές της Ευρώπης. Είμαστε μια χώρα ηττημένη μέχρι στιγμής στον οικονομικό πόλεμο που μας κήρυξαν η Ευρώπη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα μεγάλα υπερατλαντικά αφεντικά, είμαστε μια χώρα που βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση, καθώς και κρίση αξιών με την ευθύνη πάλι των κομμάτων της Μεταπολίτευσης και ο ελληνικός λαός ο Έλληνας καταναλωτής, ο άνεργος που συντηρείται με το χαρτζιλίκι της κουτσουρεμένης σύνταξης του παππού και της γιαγιάς, ο οικογενειάρχης που έχει το άγχος να προσφέρει το φαγητό και τα στοιχειώδη, τα καθημερινά στα παιδιά του να είναι έρμαιο στις ορέξεις οποιουδήποτε καρεκλοκένταυρου, αρπακτικού των πολυεθνικών και των εδώ εκπροσώπων τους.
Για να γίνω συγκεκριμένος, έχει θεσπιστεί η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης Αρχής ελέγχου του Ανταγωνισμού που λέγεται Αρχή προστασίας του Ανταγωνισμού και ο Πρόεδρός της είναι ο τοποθετημένος επί Νέας Δημοκρατίας, παλαιός Αρεοπαγίτης κ. Κυριτσάκης.
Δεν θα θέσω το ερώτημα, το καίριο, που λέει ποιος ελέγχει τους ελεγκτές;
Είναι η Αρχή αυτή στο πλευρό του λαού;
Ή στο πλευρό των πολυεθνικών; Είναι η Αρχή αυτή - και νομοθετημένα στο απυρόβλητο - που αποτελεί την καλύτερη εργαλειοθήκη πλουτισμού των πολυεθνικών και όχι μόνο; Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μου είχε πει, «μα κ. Παππά τους προστατεύουν από την Ευρώπη».  Θα θέσω λοιπόν, άμεσα σε σας κ. Υπουργέ που μόλις αναλάβατε τα καθήκοντά σας, αλλά το κράτος έχει συνέχεια όπως είχε πει και ο Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, αναλαμβάνοντας σε όλα τις μνημονιακές υποχρεώσεις τους.
Έρχομαι να σας θέσω τα εξής ερωτήματα και να σας ενεργοποιήσω στο ζητούμενο που θέτει ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή που είναι η προστασία του καταναλωτή αλλά και η προστασία του εμπόρου. Παραδείγματος χάριν θα αναφερθώ την εταιρεία nestle η οποία έχει καταδικαστεί με απόφαση της επιτροπής προφανώς είτε δεν τα βρήκανε, είτε έτσι έπρεπε για ξεκάρφωμα, συνεχίζει και υποτροπιάζει γιατί όπως ακούγεται παντού την προστατεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή δεν έχει κάνει εδώ και 7 χρόνια, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της τον παραμικρό έλεγχο για την συμμόρφωσή της και αρκείται στις ψευδείς απαντήσεις που παίρνει από το ερωτηματολόγιο που της αποστέλλει.
Κύριε Υπουργέ, έχετε τα κότσια; Ή αρκείστε μόνο στην χαρά της υπουργοποίησης; Σας καλώ να θέσετε το δάχτυλο υπό τον τύπον των ήλων. Επίσης, κάτι που αφορά όλο το Σώμα που είτε ψήφισε υπέρ, είτε ψήφισε κατά, συζήτησε εδώ μέσα τον Φεβρουάριο του 2016 όταν και πάλι είχε έρθει στην επιφάνεια θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την απομάκρυνση του αντιπροέδρου της κ. Λουκά λόγω του ασυμβίβαστου ως συζύγου βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.
Παρ’ όλη την πλειοψηφική απόφαση υπέρ της απομάκρυνσης του κ. Λουκά ούτε ο αρμόδιος Υπουργός ο κ. Σταθάκης τότε έπραξε τίποτα, ούτε ο ίδιος ο κ. Λουκάς είχε την ευθιξία να αποχωρήσει. Και όπως πληροφορούμαι βαραίνει ακόμα το έργο της Επιτροπής με την παρουσία του, συνεχίζει να λύνει και να δένει στην επιτροπή καθιστώντας νομικά ακυρώσιμες τις όποιες καταδικαστικές ή μη αποφάσεις της με εκείνον στην σύνθεσή της.
Γνωρίζετε κ. Υπουργέ το σκάνδαλο της Επιτροπής με την υπόθεση της λεγομένης αρνητικής μοριοδότησης; Ο Κυριτσάκης και οι συν αυτώ, η καμόρα δηλαδή με την απόφαση 616 της Ολομελείας της Επιτροπής στις 24-9-2015 απέκρυψε δολίως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις συνεδριάσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2016, αλλά και την δημοσιότητα ώστε να μην δημιουργηθεί σάλος από την πρωτοφανή διαδικασία που χειραγωγεί πολιτικά την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την υποβιβάζει σε φτηνό υποχείριο πολιτικών υπολογισμών.
Η τοποθέτηση αυτή δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά απόδειξη της σκοπιμότητας με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί, όπως και οι προηγούμενες, να διασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπαγορεύοντας το περιεχόμενο των αποφάσεών της. Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και δύο χρόνια ο προϊστάμενος Υπουργός δεν υπογράφει την ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Δομών του Υπουργείου του, προκειμένου να υφίσταται νόμιμη εποπτεία των πεπραγμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που θα ενεργοποιούσε τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών υπαλλήλων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
          Κατόπιν τούτων δεν είναι καθόλου περίεργο που οι σοβαρότατες υποθέσεις που έχουν με τα έτη σωρευτεί και αναμένουν έλεγχο παραμένουν στα συρτάρια της Επιτροπής αναμένοντας άνωθεν εντολές για αξιολόγηση, αναλόγως των εκάστοτε μικροπολιτικών συμφερόντων των κυβερνώντων.
Τολμήστε το. Τολμήστε το λοιπόν στα πλαίσια του Νόμου 3959 να ασκήσετε τις εποπτικές σας αρμοδιότητες για να γίνει ο θεσμικός έλεγχος στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Να δείτε ποια είναι η εξέλιξη των σοβαρών υποθέσεων που εκκρεμούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Να δείτε ποιες υποθέσεις βρίσκονται χρόνια στα συρτάρια. Να δείτε εν τέλει και το πόθεν έσχες των μελών της Επιτροπής. Είπα κάτι στον κ. Κυριτσάκη στην Επιτροπή που ήμουνα, των Θεσμών και Διαφάνειας και μου απάντησε για ένα τρύπιο σακάκι και κάτι άλλα γραφικά. Για την ουσία τίποτα. Για το πόθεν έσχες του τίποτα. Για τα σπίτια τα πολυτελή τίποτα. 

Κ. Υπουργέ,

Ο λαός μας φέτος θα κάνει τα πιο μαύρα Χριστούγεννα της μεταπολίτευσης. Έχετε κι εσείς ευθύνη γι’ αυτό, αν και νεοδιορισθείς. Έχει ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου. Αναλάβατε επιτέλους τις ευθύνες σας έναντι του Έθνους και της Ιστορίας. Τιμήστε τις Ιδέες που κάποιοι από σας είχαν παλιά και ορθώστε το ανάστημά σας στους τοκογλύφους και στην ανθελληνική Ευρώπη της λιτότητας.

Πείτε εδώ είναι Ελλάδα και ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει. 
Θα το κάνετε; Αμφιβάλω.

Θα το κάνουν όμως σίγουρα αυτοί που τιμούν την Σημαία, αυτοί που λατρεύουν την Πατρίδα, αυτοί που θυσιάζονται για τις Ιδέες τους, που δεν είναι άλλοι από τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής.''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...